Tarta cu prune

by Luciana Calin on 01/02/2012

Post image for Tarta cu prune
Ingrediente: 300 g faina, 80 g unt rece de la frigider, 50 g zahar tos, 2 oua, 1 borcan gem de prune, zahar vanilat – 2 pliculete, o lingurita scortisoara pudra, sare – jumatate de lingurita, jumatate plic praf de copt.
Mod de preparare:
Faina se cerne si se toarna intr-un vas mare, se pun in mijlocul ei untul rece dat pe razatoare, ouale batute, zaharul tos si cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se adauga o jumatate de lingurita de sare, praful de copt si se framanta totul pana devine un aluat potrivit de moale, nelipicios. Se acopera cu folie de plastic si se da la rece pentru 30 de minute. Se unge cu unt o forma de tarta, se aseaza aluatul cu mana si se preseaza usor pe margini. Gemul de prune se amesteca cu praful de scortisoara, si, daca unii dintre noi doresc, cu miez de nuca, cca. 100 de grame, macinata, nu foarte mare. Se pune amestecul peste aluat si deasupra se mai adauga un capacel facut din aluatul ramas. Se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute si apoi, cand este gata, se pudreaza cat este calda. Pofta buna!


Album Tarta cu prune, publicat de Victor Alartes la 2/01/2012 (4 poze)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: