Placinta cu legume

by S. Elena on 21/01/2012

Post image for Placinta cu legume

Am să vă prezint o reţetă uşor de făcut şi care poate să vă astâmpere pofta de pizza. Şi în plus este sănătoasă, dar şi prezentabilă, aşa că puteţi apela la ea când aveţi musafiri.

Ingrediente:

– o cutie mică de iaurt simplu (150 gr.) ;
– 2 cutii faină (folosiţi ca masură cutia de la iaurt) – nu folosiţi mai multă faină pentru a un se întări;
– 1/2 cutie mică iaurt cu ulei de măsline;
– 2 ouă;
– 1 plic praf de copt clasic;
– caşcaval, brânză rasă – cu cât mai multă, cu atât mai bună;
– doi dovlecei sau morcov ras sau doi ardei graşi, unul roşu, altul verde tăiaţi fâşii – pentru a colora frumos plăcinta;
– condimente: oregano/busuioc;
– sare;
– măsline tăiate.

Preparare:

  • Taiaţi dovlecelul în rondele subtiri, apoi le înabuşiţi în puţină apă până când se înmoaie dovlecelul. Săraţi, lăsaţi să se răcească, apoi scurgeţi de apa care se lasă.
  • Amestecaţi bine iaurtul, ouăle, uleiul, brânza rasă, făina, praful de copt, măslinele tăiate. Adăugaţi sare după gust.
  • Când dovleceii s-au răcit, îi introducem în compoziţia de mai sus, lăsând o mică parte din ei pentru a orna pe deasupra plăcinta.
  • Compoziţia o puneţi într-o formă rotundă sau forma de chec unsă cu puţin unt, iar deasupra puneţi dovleceii ţinuţi deoparte. Presăraţi deasupra cu condimente – oregano sau busuioc. Puneţi tava în cuptorul încins şi lăsaţi-o cam 40 minute.

 Poftă bună!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: