Fasole boabe batuta

by Nicoleta G. on 10/02/2012

Post image for Fasole boabe batuta

Ingrediente: 500 g fasole boabe uscata, 3 l apa, 3 cepe mari, 3-4 linguri ulei, usturoi pisat, sare, muraturi

Mod de preparare: Se alege, se spala si se lasa la inmuiat in apa fasolea de seara. A doua zi se pune la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se scurge apa, inlocuind-o cu alta apa calda. Din nou se lasa sa dea cateva clocote si se scurge apa. Aceasta operatie de schimbare a apei se repeta de 3 ori. In ultima apa, se lasa fasolea sa fiarba pana ce este bine fiarta si bobul poate fi strivit cu usurinta intre degete. Se strecoara si se da prin sita.
Se prajeste ceapa taiata pestisori si se lasa sa se rumeneasca in ulei.
Fasolea, data prin sita, se pune intr-un castron, scurgand peste ea tot uleiul ramas dupa prajirea cepei. Se freaca apoi cu lingura pana se obtine o pasta spumoasa (daca pasta e prea groasa, se poate subtia cu putina zeama in care a fiert fasolea), se sareaza si se adauga usturoiul pisat.
Se aseaza fasolea batuta pe farfurie, se presara peste ea ceapa prajita si se garniseste de jur imprejur cu bucati de castraveti acri, gogosari sau alte muraturi. Merge asortat si cu carnat prajit. 🙂

Leave a Comment

Previous post:

Next post: