Rolul limbajului trupului în atracţia dintre persoane de sex opus

by S. Elena on 15/01/2012

Post image for Rolul limbajului trupului în atracţia dintre persoane de sex opus

Comunicarea e sufletul relaţiilor, e cheia gândurilor noastre; dar comunicarea nu se rezumă doar la cuvinte, ci înseamnă şi gesturi, mimică, voce, poziţia corpului, dar şi distanţa faţă de cel cu care vorbeşti. Toate aceste elemente care însoţesc cuvintele au rolul de a le potenţa sensul; uneori pot fi în contradicţie cu cele spuse, pot trăda o minciună, pot arăta adevăratele gânduri, sentimente.

Să discutăm un pic despre rolul limbajului trupului în atracţia asupra sexului opus. Succesul ţine de priceperea transmiterii semnalelor de atracţie fizică şi de recunoaşterea, perceperea lor.

Femeile recunosc mai multe astfel de semnale şi cu o mai mare rapiditate în comparaţie cu bărbatul. Tot femeile sunt cele care folosesc mai multe modalităţi de a atrage sexul opus. Unele moduri de exprimare a celor mai fierbinţi dorinţe sunt inconştiente, ba chiar, potrivit unor teorii, înnăscute. Atunci când te pregăteşti să te întâlneşti cu persoana iubită sau când eşti în prezenţa unei persoane de sex opus, corpul trece printr-o serie de transformări fiziologice: tensiune musculară, micşorarea pungilor de pe faţă, dilatarea pupilelor – aspect ce face femeia mai atractivă, iar corpul are o ţinută dreaptă. Cel mai interesant aspect pentru femei este că atunci când urmează să se întâlnească cu persoana iubită par mai tinere. Îndrăgostirea şi menţinerea acestei stări afective sunt modalităţi de întinerire? Cheia tinereţii veşnice?

Printre gesturile făcute de bărbaţi, gesturi ce completează reacţiile fiziologice amintite mai sus, ar fi: mâna dusă la gât pentru aranjarea cravatei sau a gulerului, gestul făcut pentru îndepărtarea unor fire de praf inexistente, aranjarea nasturilor, a sacoului, a altor obiecte vestimentare, netezirea părului. La acestea se poate adăuga întoarcerea corpului spre femeie, precum şi faptul că direcţia vârfului pantofului bărbatului indică persoana care-i trezeşte interesul. Privirea fixează femeia şi încercă să capteze ochii acesteia, dilatarea pupilelor, mâinile aşezate pe şolduri pentru a accentua mărimea corporal, pot indica intenţiile ascunse ale bărbatului. Acestea sunt căi normale de a arăta că o persoană te atrage; telefoanele insistente, ameninţările şi, mai nou, înţepatul femeilor în tramvai sunt modalităţi care nu numai că te îndepărtează de persoana care îţi place, dar îţi pot “asigura” un dosar penal.

Desigur, cele spuse nu epuizează modurile folosite de bărbaţi şi femei în a indica dispoziţia către o aventură sau, poate, către o relaţie de lungă durată. Atentie! Mişcările trupului vorbesc de la sine, printr-un limbaj propriu. Dar nu vă lăsaţi păcăliţi de gesturi de atracţie. Încercaţi să pătrundeţi în profunzime; gesturile amintite sunt doar o cale de a-l atrage pe celălalt. Modul în care vă vorbeşte persoana, interesele sale, modul în care îşi petrece timpul liber, atitudinea faţă de ceilalţi, faţă de colegi, prieteni, părinţi, reacţiile sale în situaţii neprevăzute, complicate pot dezvălui trăsături ale persoanei nou întâlnite.

{ 1 comment… read it below or add one }

Delia Larisa July 20, 2015 at 13:36

Citind articolul, m-am gandit la cartea ce mi-a placut foarte mult. Se numeste, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus” de John Gray. Spun ca mi-a placut pentru ca m-a facut sa ilteleg ce gandesc barbatii si in acelasi timp sa realizez ca suntem niste persoane foarte diferite. Asa ca mi-am propus sa merg la conferinta lui pentru ca am auzit ca va sosi si in Romania.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: