Autorul catre cititori

by Victor Alartes on 07/01/2012

Post image for Autorul catre cititori

Am “rasfoit” blogosfera pentru a vedea ce s-a mai scris in anul ce s-a incheiat despre “Abandonul calului negru”, pe langa cronicile publicate de Takeda (http://takeda.wordpress.com/2011/03/02/calul-negru-capitolul-1/) si de Jovi (http://filme-carti.ro/carti/abandonul-calului-negru-de-victor-alartes-13543/). Am gasit cateva comentarii interesante postate de cititori ai romanului meu.

  1. Elisa: “Am citit cu mare placere aceasta carte tulburatoare despre cum (nu)functioneaza societatea romaneasca in acesti ani de criza morala, politica si economica si pot confirma ca, asa cum spune Jovi, este “un roman politic, aflat la graniţa dintre realitate şi ficţiune, un roman care se citeşte atât de uşor, încât nu am putut să îl las din mână”. Merita citit! Si recomandat! […] Este unul dintre rarele romane romanesti contemporane care nu mi-au creat senzatia ca imi pierd timpul degeaba cu ele. Dimpotriva! (http://blog.serialreaders.com/2011/11/recomandari-din-blogosfera/).
  2. Din nou Elisa:  “Am citit si eu cronica la “Întâlnire în paradis”, romanul ambasadorului Republicii Peru la Bucureşti. O recenzie foarte frumos scrisa de Victor Alartes, care e autorul unui excelent roman, “Abandonul calului negru”, aparut in acest an la Aldo Press.
    N-am citit (inca) “Intalnire in Paradis”, dar pot spune ca am fost cu adevarat incantata de “Abandonul calului negru”, o carte originala, in acelasi timp alerta si profunda, despre cum traverseaza societatea romaneasca actuala criza. O recomand cu entuziasm!”  (http://www.rontziki.ro/2011/10/la-plimbarea-prin-blogosfera-17.html)
  3. Alex: “Un roman excelent despre Romania acestor ani, aflata in perpetua criza, si nu doar economica. Merita citit!” (http://www.piata-cartii.ro/detalii/28305/Victor-Alartes-ABANDONUL-CALULUI-NEGRU)
  4. Stela Mihaila: “De multa vreme n-am mai citit un roman atat de interesant si de bine scris despre cum isi trateaza societatea romaneasca profesionistii onesti! As spune ca este o radiografie necrutatoare a mediului politic si academic de astazi, in care totul se aranjeaza si in care valoarea adevarata nu poate patrunde decat din intamplare si pentru putin timp. Recomand acest roman tuturor celor interesati de criza politica, morala si economica prin care trecem”. (http://www.5carti.ro/carte/abandonul-calului-negru–i26450)
  5. Bogdi79: “Un roman inedit, pe care l-am citit cu sufletul la gura! Este povestea varfurilor unei generatii care au de facut o alegere dramatica: sa plece departe de tara sau sa se implice intr-un sistem corupt. Mi-am regasit multe indoieli si preocupari in aceasta carte originala si realista.” (http://www.universulcartii.ro/carte/abandonul-calului-negru–i29453)

Aceste aprecieri – pentru care tin sa le multumesc cititorilor mei –, precum si voturile acordate continutului cartii pe diverse site-uri, ma fac sa cred ca romanul a fost citit cu mult interes. Chiar daca societatea este in “criza morala, politica si economica”, cititorii devin optimisti atunci cand descopera ca se poate spune adevarul, chiar daca acesta este gandit si rostit de personaje fictive.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: